Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@21:01:04 GMT

غار خفاشان ایران در معرض نابودی

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۶۳۶۳۵۹

غار خفاشان ایران در معرض نابودی

غار «کونا شم‌شم» در شمال شرقی شهرستان مرزی مریوان قرار دارد که با وسعت ۴۵۵ متری، یکی از نمونه‌های بی‌نظیر و بکر غاری کشور بوده که محل زندگی گونه‌های نادر خفاش ایرانی است.

به گزارش ایسنا، شهرستان مریوان همواره با زریوار معرفی شده و این شهر به دلیل حضور این نگین زیبای غرب کشور، مقصد سفرهای توریستی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 نکته ای که در خصوص جاذبه های توریستی و تحقیقاتی این شهرستان که تا به امروز مورد احجاف واقع شده است، ظرفیت های کوهستانی مریوان و جاذبه‌های کمتر شناخته شده آن یعنی غارهای طبیعی است که می‌تواند به عنوان یکی از مقصدهای گردشگری و تحقیقاتی مطرح شود. 

غار «کونا شم شم» یکی از این ظرفیت های استان کردستان است که در فاصله 165 کیلومتری شهر سنندج و شمال شرق شهرستان مریوان نزدیک روستای تراق تپه و در منطقه کوه چهل چشمه قرار گرفته است. غار در دل سنگ های آهکی کوه های منطقه تشکیل شده و دارای سه دهانه ورودی است که یکی از آنها به دلیل ریزش مسدود شده است.

بر اساس اعلام سایت غارهای ایران، «وسعت 455 متر و عمقی معادل صفر، غار را به محلی مناسب برای زندگی خفاش ها بدل ساخته؛ همچنین طی بررسی های به عمل آمده نمونه هایی از مواد فرهنگی از این غار کشف گردید و در بررسی های بعدی از این غار که توسط آقایان علی آذرشب (باستان شناس) و دکتر امیر ساعدموچشی انجام گرفت، تاریخی بودن این غار را تأیید کردند. همچنین نقشه غار در این بررسی تهیه و گزارش سطحی از زمین شناسی منطقه ذکر شده است.

پیشینه غار کونا  شم‌شم  مشخص نیست، اما بنا به آثار بصری غاز، می توان به قدمت بالای این غار پی برد. نکته شایان توجه در خصوص این جاذبه گردشگری بکر ماندن غار تا به امروز است. 

در خصوص وجه تسمیه غار نیز می توان گفت: «کونا» در مناطق بوکان، ارومیه، سنندج، شمال شرق کردستان عراق و قسمت هایی از مریوان به غار اطلاق می شود و «شم شم» به معنی خفاش می باشد، بر این اساس «کونا شم شم» به معنی سوراخ و حفره ای که خفاش در آن وجود دارد، اطلاق می شود. دلیل نامگذاری غار به «کونا شم شم» به دلیل وجود و حضور گونه‌های مختلف خفاش در آن است. بنا به اعلام کارشناسان در غار کونا شم‌شم گونه‌های زیبا و بسیار کمیاب از خفاش‌های تکامل نیافته مانند دم‌موشی، نعل اسبی و قهوه‌ای زندگی می‌کنند و این غار در تمام طول تاریخ محل زندگی این گونه خفاش‌ها بوده است.

طبیعی که غار «کونا  شم‌شم» در آن قرار گرفته است به دلیل آب و هوای عالی و چشم انداز بسیار زیبا می‌تواند تجربه فوق‌العاده زیبایی را برای گردشگران فراهم کند. 

هر چند مشکلی که این روزها گریبانگیر این جاذبه گردشگری شده است کم شدن آب چشمه موجود در این منطقه به دلیل کاهش بارندگی های سالهای اخیر است، اما باید توجه داشت که  به سان دیگر مناطق طبیعی که مورد بی توجهی و بی مهری انسان ها قرار گرفته است، متأسفانه غار کونا  شم شم نیز از این نوازش ها محروم نمانده و به محض ورود به غار می توان تجمع زباله در غار، نوشته‌های یادگاری بر روی دیوار غار و همچنین کندن کف غار برای پیدا کردن اشیا قدیمی را مشاهده کرد.

نکته شایان توجه اینکه برخی از افراد بعد از دیدن کونا  شم‌شم زباله‌های خود را در غار رها کرده و یا با روشن کردن آتش مشکلات جدی را برای خفاش‌ها بوجود می‌آورند امری که در کنار ایجاد سر وصدا و پرتاب سنگ یا اشیا دیگر به سمت خفاش ها، زندگی آن‌ها را مختل کرده و حتی به نابودی می کشانند. 

علاوه بر آسیب‌های انسانی وارد شده به غار کونا  شم‌شم، متأسفانه رخدادهای ناخوشایند طبیعی نیز حیات غار و موجودات داخل آن را به خطر انداخته است. کمبود بارندگی در سال‌های اخیر، شرایط آب و هوایی و پوشش گیاهی منطقه را تحت تأثیر قرار داده است. به همین علت، رطوبت منطقه کاهش یافته است. و به همین خاطر هر چه رطوبت کمتر باشد، سیر تکاملی تشکیل استالاگمیت و استالاکتیت در غار با سرعت کمی پیش خواهد رفت و حتی امکان توقف آن نیز وجود دارد. 
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام منطقه کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۶۳۶۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، برای سال‌ها این باور عمومی وجود داشته است که افراد دارای کف پای صاف، بیشتر در معرض درد و مشکلات ماهیچه‌ای-استخوانی در زندگی هستند.

هرچند این ایده که داشتن کف پای صاف به طور اجتناب‌ناپذیری منجر به درد یا سایر مشکلات ماهیچه‌ای-استخوانی می‌شود قرن‌ها قدمت دارد، با این حال تنها در نیمه دوم دهه ۱۹۰۰ میلادی بود که این فرضیه رواجی همگانی یافت.

در ان زمان متخصصان پا در ایالات متحده مفهوم داشتن پاهای «عادی» را رایج کردند. این مفهوم شامل این فرضیه بود که نداشتن قوس مشخص یا پاشنه صاف، پاهای شما را غیرطبیعی و مستعد آسیب‌دیدگی می‌کند. زیرا مثلاً به هنگام راه رفتن، صاف شدن قوس فشار بیشتری را روی پاها می‌آورد.

با این حال اکنون محققان در دانشگاه کبک در تروآ-ریویر کانادا ادعا می‌کنند که این فرضیه بی‌اساس است.

در مطالعه‌ای که در این دانشگاه انجام شد، محققان مجموعه پژوهش‌های پیشین درباره پای صاف را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که تقریباً هیچ ارتباطی بین داشتن کف پای صاف و احتمال ابتلا به یک اختلال ماهیچه‌ای-استخوانی مانند درد پاشنه، زانو یا لگن وجود ندارد.

گابریل موازان، استاد طب اطفال در دانشگاه کبک و یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: «اگر به مجموعه تحقیقات انجام‌شده نگاه کنیم، صاف بودن کف پا شما را در معرض خطر بیشتری برای سه یا چهار مشکل قرار می‌دهد، فقط همین. اگر باز هم کف پای صاف‌تری داشته باشیم، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سه یا چهار مشکل دیگر خواهید بود و برای پاهای با قوس بیشتر چهار مورد آسیب احتمالی دیگر وجود خواهد داشت.»

این باور افسانه‌ای که کف پای صاف شما را بیشتر در معرض آسیب قرار می‌دهد، اغلب منجر به مداخلات پزشکی غیر ضروری در افراد و نگرانی‌های قابل توجه در بین بیماران در مورد ظاهر پاهایشان شده است.

این در حالی است که نویسندگان مقاله جدید می‌گویند کف پای صاف بدون علامت، معمولاً به هیچ درمانی نیاز ندارد. آقای موازان در این خصوص می‌گوید: «داشتن کف پای صاف طبیعی است. این یک نوع آناتومیک است. شما فقط باید با آن راحت باشید.»

دکتر موازان با بیان اینکه پزشکان باید از انتقال «باورهای غلط» به بیماران خود دست بردارند، گفت: «در ابتدا دانشگاه‌ها باید این آموزش را به فیزیوتراپیست‌ها، درمانگران پا و پزشکان عمومی متوقف کنند که داشتن کف پای صاف معضل است و همواره منجر به مشکلات سلامتی در آینده می‌شود».

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پژوهش جدید دانشمندان همه باورهای مربوط به کف پای صاف را رد کرد
  • زیستگاه های مرجانی خلیج فارس در معرض خطر
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • (ویدئو) خفاش‌ها نباشد دیگر از قهوه خبری نیست!
  • بارسلونا ۴-۲ والنسیا/ لواندوفسکی بلای جان خفاش‌ها شد+ فیلم
  • ۷ موجود زنده‌ای که می‌توانند سیارۀ ما را نجات دهند
  • ۱۱ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • وزیرخارجه اردن: نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند
  • وزیرخارجه اردن:نباید اجازه داد نتانیاهو منطقه را به نابودی بکشاند