Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر «سمیه سلیمانی‌مهر» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، مهم‌ترین راه شیوع ویروس کرونا را از شخصی به شخص دیگر دانست و افزود: ترشحات سیستم تنفسی و تماس (با سطوح یا فرد به فرد) از مهم‌ترین عوامل انتقال ویروس محسوب می‌شود.

او گفت:  این روزها دغدغه همه ما مواجهه با ویروس کروناست و همه افراد به ویژه کسانی که کار آنها در محیط‌های اداری شلوغ و پررفت و آمد است، نگرانی ابتلا به این بیماری را دارند که بهتر است نکات بهداشتی را در مکان‌های اداری و پرجمعیت به یاد بسپارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او توضیح داد: در اداره‌ها معمولاً مرسوم است در ساعاتی مشخص یک شخص وظیفه ریختن چای و بردن آن از اتاقی به اتاق دیگر یا از فرد به فرد دیگر را بر عهده دارد. معمولا در کنار چای از قندانی استفاده می‌شود که روزانه خود قندان و قندهای موجود در آن در تماس با دست افراد زیادی قرار می‌گیرند. در این روزها که در اوج اپیدمی و شیوع بیماری هستیم، هریک از کارکنان بایستی مواد غذایی را که می‌خواهند در طول روز مصرف کنند (قند، خرما، بیسکویت، میوه و ...) را به صورت مجزا و برای مصرف یک روز خود به همراه داشته باشند. از استفاده از قندهای موجود قندان یا هر ماده خوراکی دیگری که در تماس با دستان افراد دیگر بوده، جداً پرهیز کنید.

وی یادآوری کرد: مسؤولان ذی‌ربط در هر اداره باید وسایلی مانند ماسک و دستکش را در اختیار فرد یا افراد پذیرایی کننده قرار دهند تا از تماس مستقیم دست با ترشحات تنفسی آنها با لیوان‌ها یا دیگر وسایل مرتبط با خوردن یا نوشیدن کارکنان جلوگیری شود.

وی اظهار داشت: از آنجا که کارکنان اداره روزانه در تماس با وسایل زیادی از قبیل تلفن، رایانه، تلفن همراه و ... هستند و تمامی این وسایل سطوحی برای انتقال ویروس محسوب می‌شوند، باید قبل از خوردن هر ماده غذایی دستان خود را به صورت اصولی و صحیح با آب و صابون بشویند یا از محلول‌ها و مواد ضدعفونی کننده استفاده کنند. همچنین در فرد می‌تواند دستمال تمیزی را به صورت انفرادی برای تمیز کردن این دستگاه‌ها چند بار در روز استفاده کند. استفاده از دستمال مشترک برای تمیز کردن وسایل مربوط به افراد مختلف توصیه نمی‌شود.

 کارشناس مدیریت نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: در اداره یا شرکت‌هایی که جمعیت کمی دارند، هر فرد می‌تواند وظیفه شستن وسایل شخصی مورد استفاده برای صرف غذا و نوشیدنی خود را به عهده بگیرد (مثل لیوان) و بلافاصله پس از شست‌وشوی دقیق با آب داغ و شوینده، آن را با دستمال تمیزی خشک و در محلی که در تماس با هوای حاوی ترشحات تنفسی یا دست افراد دیگر نباشد نگهداری کند.

سلیمانی‌مهر افزود: فراموش نکنیم این ویروس در جاهای مرطوب و سرد ماندگاری بیشتری دارد. ترجیحاً از ظروف عمومی برای صرف غذا استفاده نکنید (مثلاً سلف سرویس‌ها) و بهتر است ظروف یکبار مصرف را در این روزها جایگزین کنید.

وی گفت: در ادارات یا شرکت‌ها با جمعیت بالای کارکنان نیز بایستی نهایت دقت در شست‌ و شوی ظروف، خشک کردن و تماس نداشتن آنها با دست و ترشحات تنفسی به عمل آمده و نظارت صحیح توسط مسؤولی مربوط به عمل آید.

وی اضافه کرد: اگر کارکنان وعده‌های غذایی‌شان را از منزل به اداره می‌آورند و در یخچال تا زمان مصرف نگهداری می‌شود، باید طبقات نگهداری غذاهای پخته و غذاهای خام از یکدیگر متفاوت باشد. غذاهای پخته و آماده به مصرف باید در طبقات بالاتر و غذاهای خام در طبقات پایین‌تر قرار بگیرند تا از آلودگی متقاطع جلوگیری شود.

او گفت: اگر همراه با خود غذا به محل کار می‌برید، دقت کنید غذاهای پخته نباید بیشتر از دو ساعت در دمای محیط قرار بگیرند و به محض رسیدن به محیط کار، غذا را به یخچال (دمای کمتر از پنج درجه سانتی‌گراد) یا تجهیزاتی با دمای بالاتر از ۶۰ درجه سانتی‌گراد تا قبل از مصرف منتقل کنید. به یاد داشته باشید غذا قبل از مصرف باید کاملاً داغ شوند. از مصرف غذاهای سرد یا گرم کردن آنها به صورت درباز در این شرایط پرهیز شود.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در کرمانشاه روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد که در ۲۴ ساعت گذشته با ابتلا پنج نفر به بیماری کرونا آمار کل مبتلایان استان به ۱۶۳ نفر رسید که ۱۵ نفر از این افراد فوت شده اند.

محمدابراهیم شکیبا گفت: از ابتدای شیوع بیماری کرونا تاکنون ۸۰۲ بیمار مشکوک به کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری شدند که ۶۷۹ نفر از آنان ترخیص شده اند.

رییس مرکز بهداشت کرمانشاه با بیان اینکه اکنون ۱۰۸ نفر بیمار حاد تنفسی در بیمارستان های استان بستری هستند، افزود: بر اساس آمار تاکنون ۷۴ نفر در شهرستان کرمانشاه، ۱۲ نفر در اسلام آبادغرب، ۳۲ نفر در سنقر، ۱۹ نفر در کنگاور، پنج نفر در هرسین، سه نفر در صحنه، هشت نفر گیلانغرب، سه نفر در جوانرود، چهار نفر در پاوه و سه نفر در سرپل ذهاب به کرونا مبتلا شده‌اند.

منبع: جماران

کلیدواژه: بودجه 99 ویروس کرونا خرما دانشگاه علوم پزشکی رایانه وعده های غذایی ویروس بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۳۷۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل‌های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل‌هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می‌شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت‌های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می‌شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل‌های حاوی متانول و یا سایر الکل‌های سمی استفاده می‌کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می‌شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل‌های سمی دچار نشانه‌های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می‌شوند. نشانه‌هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم‌تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم‌ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی‌کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل‌های سمی با تاخیر بروز می‌کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می‌شود؛ بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه ۸ هزارتن شکر در ۶ ماهه نخست سال
  • بیمه سلامت هرگز برای بیمه‌کردن با افراد تماس تلفنی نمی‌گیرد/ بیمه شدگان مراقب شرکت‌های سودجو باشند
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • مناسب‌ترین میوه‌ها برای بیماران دیابتی
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • تاثیر ظروف یکبار مصرف بر محیط زیست
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر